Oppaat

March 28, 2023

Kätevä EuroMillions-voittajien opas

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserEeva VirtanenLocaliser

EuroMillions-arpajaiset ovat maailmanlaajuinen ilmiö ja eurooppalaisen rahapelialan kruununjalokivi. Pelaajat voivat osallistua tähän Euroopan laajuiseen lottoon vain kahdella eurolla, ja pääpalkinnon arvo on 190 miljoonaa euroa.

Kätevä EuroMillions-voittajien opas

Vaikka et voittaisi jättipottia, EuroMillions tarjoaa vaikuttavia lohdutuspalkintoja. Jos haluat tietää lisää, lue.

Tämä kattava lottoopas vastaa kaikkiin EuroMillions-, SuperDraws-, bonuspeleihin, palkintoihin ja muihin kysymyksiisi.

Mikä on EuroMillions?

EuroMillions-nimellä tunnettu kansainvälinen lotto on ollut perustamisestaan vuonna 2004 lähtien valloittanut pelaajia kaikkialta maailmasta. Tämä lotto on massiivinen ja sijoittuu viiden parhaan joukkoon. Jos tarkastellaan osallistujamäärää ja jaettavia rahoja, se on Euroopan suurin.

EuroMillions-kilpailua pyörittävät yhdeksän osallistuvan maan kansalliset lottojärjestöt. Kaikilla näiden maiden pelaajilla on sama mahdollisuus valtavaan palkintoon, ei joidenkin hienovaraisten muutosten vuoksi lippujen hinnoittelussa ja bonuspeleissä.

Lopulta asiat alkavat lämmetä.

EuroMillionsin perusmaksu on 17 miljoonaa euroa ja maksimimaksu 190 miljoonaa euroa. Tämä palkinto jaetaan kahdesti viikossa – huomattavasti enemmän kuin mikään kansallinen lotto Euroopassa.

Milloin EuroMillions pitää arvonnan?

EuroMillions-arvonta pidetään kahdesti viikossa, tiistaisin ja perjantaisin, klo 20.45 Pariisin aikaa. EuroMillions-arpajaisten tulokset julkaistaan jälleenmyyjille ja tiedotusvälineille joka perjantai ja tiistai klo 23.

Kaikki tärkeimmät lottosivustot tarjoaa uusimmat EuroMillions-tulokset, ja voit käytä erityistä tarkistusta tarkistaaksesi näiden numeroiden tarkkuus. Sekki määrittää nopeasti ja helposti, vastaavatko valitsemasi numerot voittoyhdistelmää.

Televisioyleisöä ei enää kiehtoa arpajaiset samalla tavalla kuin ennen. EuroMillions-arpajaisten tuloksia ei enää roiskuta kansallisissa televisio-ohjelmissa tai sanomalehtien etusivuilla. Internet on kuitenkin tehnyt niistä helpommin saatavilla kuin koskaan ennen.

Milloin EuroMillions SuperDraw on?

Kaikista EuroMillions-arvonnoista SuperDraw on se, jonka haluaisit voittaa. EuroMillions-voittaja ei tosin ole vain valintakysymys, vaikka jos aiot yrittää enemmän, nyt on sen aika.

Joten mikä tarkalleen erottaa SuperDraw'n muista?

 • Yksi etu on, että palkinto on aina vähintään yhdeksännumeroinen. Se on vähintään sata miljoonaa euroa.
 • EuroMillions SuperDraw -kilpailun ympärillä on valtava määrä huomiota ja vilinää. Se aiheuttaa myrskyn arpalippujen ostamisessa ja nostaa palkinnon uskomattomaan 100 miljoonaan euroon.
 • Jos EuroMillions-jättipottia ei voiteta, se kaatuu ja lippujen hulluus jatkuu. Kun se saavuttaa 190 000 000 euroa, lisäkorotukset lakkaavat.
 • SuperDraw on tuottanut EuroMillions-historian suurimpia voittoja, ja loton suosion ja jakelun kasvaessa näitä arvontoja tapahtuu useammin.

Pidä silmällä EuroMillions-tarinoiden rikkomista päättääksesi, milloin seuraavat piirustukset ovat.

Kuinka EuroMillions toimii?

Monet ihmiset, jotka eivät ole koskaan pelanneet lottoa, pitävät EuroMillionsia, ja toiset pitävät siitä hieman mysteerinä.

Millaista paikallista tukea useissa Euroopan maissa toimivalta lottovoitolta voidaan odottaa? Miksi tietyt kansat ovat oikeutettu bonuspeleihin kun taas muut eivät ole? Jos voit ostaa lippuja vain valtuutetuilta myyjiltä, miten ne ovat saatavilla Internetissä?

Lue vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin.

Esteettömyys

Yksikään yritys ei omista EuroMillions-arpajaisia. Sen sijaan kyseessä on yhteistyö, jota johtavat osallistuvien maiden suurimmat kansalliset arpajaiset, kuten Camelot Isossa-Britanniassa.

Asianomainen valtion lotto on hyväksynyt jokaisen yrityksen toimittamaan laillisia lottopelejä. EuroMillionsin muodostamiseksi he ovat vain sopineet yhdistävänsä resurssinsa yhdeksi massiiviseksi arpajaiseksi.

Osta EuroMillions-lippu Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Camelot saa leikkauksen tuotoista ja käyttää ne hankkeiden rahoittamiseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa, aivan kuten se tekee UK Lottossa. Samalla tavalla, ostatko lipun Ranskasta.

Näin voit myös avata ylimääräisiä pelejä. Camelot pelasi todennäköisesti ylimääräistä peliä lisätäkseen myyntiä, koska he laskivat ylimääräiset tulot enemmän kuin kattivat ylimääräiset kulut.

Ylimääräiset EuroMillions-tapahtumat Isossa-Britanniassa

Irlanti, Ranska, Espanja, Portugali, Itävalta, Belgia, Luxemburg ja Sveitsi ovat muiden maiden joukossa, jotka tarjoavat EuroMillions-arpajaisia. Seuraavat pelit ovat kuitenkin vain Isossa-Britanniassa.

UK Millionaire Maker

Kun ostat EuroMillions-lipun Isosta-Britanniasta, olet mukana myös UK Millionaire Maker -arvontaan. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä liittyäksesi, on maksaa alhainen 2,50 punnan maksu.

Jokaisella valitsemallasi numerorivillä on oma erityinen yhdeksännumeroinen koodi. Löydät tämän koodin EuroMillions-lippusi alareunasta.

Millionaire Maker -tuloksesi on helppo vahvistaa. Myymälävirkailija tai EuroMillions-tarkastaja voi vahvistaa lippusi, jos tuot sen sisään. Online-pelaaminen tarkoittaa, että saat sähköpostin, jos voitat. Lunastaaksesi 1 000 000 punnan palkintosi, sinun on syötettävä yhdeksän merkkiä oikein määritetyssä järjestyksessä.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks on itsenäinen lottopeli. Sen tulokset perustuvat kuitenkin EuroMillionsin tuloksiin. Jokainen merkintä maksaa 1,50 puntaa, ja voit yrittää yhdistää yhdestä viiteen ensisijaista numeroa. Kaikkien valitsemiesi numeroiden on vastattava voittonumeroita.

Jos haluat ostaa lippusi henkilökohtaisesti, sinun on tehtävä se valtuutetulta myyjältä jossakin vaatimukset täyttävistä maista. Tämän vuoksi kreikkalainen arpajaisjärjestö ei osallistu, ei voi hyötyä eikä ole kiinnostunut myymään lippuja Kreikassa.

Mihin verkkoarpajaiset sopivat?

Näiden palveluntarjoajien toimintatavat vaihtelevat sijainnin mukaan. Valtion lotot omistavat tai ovat vastuussa useista Internet-kasinoista. Toisaalta joillakin sivustoilla voit lyödä vetoa arpajaisten tuloksesta samalla tavalla kuin voit lyödä vetoa jalkapallopelin tuloksesta.

Vedonlyönti toimii samalla tavalla kuin konserttilipun ostaminen. Lisäksi ne tarjoavat palkintoja, jotka vastaavat EuroMillions-divisioonan palkintoja. Kaikki näyttää täsmälleen samalta kuin lailliselta myyjältä.

EuroMillions säännöt

Pelaajat valitsevat viisi päänumeroa väliltä 1-50 ja kaksi Lucky Star -numeroa väliltä 1-12. Voittaaksesi sinun on yhdistettävä valitsemasi onnennumerot arvottujen numeroiden kanssa. Jos vastaat kaikki seitsemän numeroa, voitat osan jättipotista, joka alkaa 17 miljoonasta eurosta (noin 14 miljoonaa puntaa) ja jatkuu, jos sitä ei lunasta.

Jättipotin lisäksi tarjolla on 12 pienempää palkintotasoa, joten voit voittaa, vaikka vastaisit vain kaksi ensisijaisista numeroista.

Tässä ovat EuroMillions-loton palkinnot ja kertoimet.

Mahdolliset numeroyhdistelmät pysyvät samoina pelaajien kokonaismäärästä riippumatta. Kun useampi kuin yksi henkilö valitsee voittonumerot, potti jaetaan tasaisesti heidän kesken.

Jos siis pelaat jättipotista, a strategia, joka perustuu harvempien yleisten numeroiden valitsemiseen, saattaa lisätä voittomahdollisuuksiasi.

Voit myös anna tietokoneen valita numerosi satunnaisesti. EuroMillions kutsuu tätä valintaa Lucky Dipiksi.

EuroMillion-palkintojen lunastaminen

Sinun on näytettävä voittolippu palkinnon noutamiseksi. EuroMillionsissa voitetut palkinnot lunastetaan useilla tavoilla maasta riippuen. Tässä taulukossa kerrotaan, milloin voittajien on lunastettava palkinto, ja seuraukset, jos he eivät tee sitä tiettyyn päivämäärään mennessä.

Kuinka valita EuroMillions-lotostrategiasi

EuroMillions-arvonnassa kaikilla mahdollisilla numeroyhdistelmillä on yhtäläiset mahdollisuudet tulla valituksi. Vaikka se saattaa tuntua epätodennäköiseltä, lipulla, jossa on seitsemän satunnaisesti valittua numeroa tasaisesti erotettuna, on sama voittokerroin kuin lipulla, jossa on seitsemän peräkkäistä numeroa.

Todennäköisyys voittaa EuroMillions on sama riippumatta siitä, käytätkö Lucky Dippiä tai EuroMillions-arpajaisopasta numeroiden valitsemiseen.

Mitkä ovat yleisimmin piirretyt numerot?

EuroMillions ja muut lottojen suosituimmat hakulausekkeet keskittyvät usein useimmin vedettyihin numeroihin. Yleisimmät kyselyt Googlessa, Bingissä ja muissa hakukoneissa ovat "EuroMillionsin parhaat numerot" ja "mitkä ovat yleisimmät EuroMillions-numerot".

Alla käydään läpi EuroMillions kuumat ja kylmät numerot, joiden avulla voit päättää, mitä pelata. Mutta tämä on hiero: vähän tämä auttaa ollenkaan.

EuroMillionsin aikaisempien tulosten ja tulevien tulosten välillä ei ole nollakorrelaatiota. Se, että tietty EuroMillions-lippu on arvottu useita kertoja aiemmin, ei takaa, että se tullaan valitsemaan uudelleen pian.

Jos mietit, miksi kertoimesi ovat samat jokaiselle numerosarjalle, se johtuu siitä, kuten olemme jo osoittaneet, niin se on. Siitä huolimatta se on hyvää luettavaa, ja kuumimmista ja kylmimmistä EuroMillions-numeroista löytyy kiehtovia oivalluksia.

Kuumia ja kylmiä EuroMillion numeroita

On helppo nähdä, että yleisimmät ja vähiten yleisimmät EuroMillions-luvut ovat hyvin erilaisia arvonnan seitsemän ensimmäisen vuoden aikana. 

 • Yli 370 piirustuksesta huolimatta numero "28" esiintyi vain 26 kertaa, kun taas numero "50" piirrettiin 54 kertaa.
 • Viisi vuotta myöhemmin "28" ja "50" tulivat suosittuja valintoja, 67 ja 60 tasapeliä, vastaavasti.
 • Toukokuun 2011 ja syyskuun 2016 välisenä aikana luku 10 oli yleisin esiintyminen – huimat 70 kertaa! Numero "41" oli harvinaisin, esiintyen vain 38 kertaa.
 • EuroMillionsin 1 225. arvonnassa vuonna 2019 numero "46" oli vähiten suosittu, sillä se esiintyi alle 100 kertaa, kun taas numero "50" oli suosituin, 145 kertaa.
 • Yllä olevat "kaikkien aikojen" tilastot osoittavat, että pienin luku esiintyi 7,8% ajasta, kun taas suurin luku esiintyi 11,8% ajasta.
 • Viralliset luvut paljastivat, että numero "46" oli vähiten valittu EuroMillions-kilpailun 1225. arvonnassa, jota seurasi numero "33", toiseksi kylmin numero. Tämä viittaa siihen, että pelaajat tarkastelevat aiempia EuroMillions-tuloksia päättääkseen, mitkä numerot pelaavat.

EuroMillions kuumat ja kylmät onnentähtinumerot

On olemassa vain 12 onnentähteä. Katse takaisin EuroMillions-arvontaan paljastaa, millaisen trendin voi odottaa.

 • Koska se esiintyi EuroMillionsissa vasta syyskuussa 2016, numero 12 on esiintynyt vähiten. 
 • Seuraavaksi pienimmät ovat 10 ja 11, mutta ne ilmestyivät vasta toukokuussa 2011. Siksi niitä ei pidetä "matalina" lukuina.

Tätä kirjoittaessa eniten piirretty Onnentähti oli vain kolme kertaa niin usein kuin toiseksi eniten piirretty Onnentähti ja 47 kertaa niin usein kuin harvimmin piirretty Onnentähti.

Tuoreimmat uutiset

Maailmanlaajuinen lottokulutus: trendit ja vaikutukset
2023-11-21

Maailmanlaajuinen lottokulutus: trendit ja vaikutukset

Uutiset