Lotto

January 24, 2023

Älykkäitä tapoja käyttää lottovoittosi

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserEeva VirtanenLocaliser

Mikä olisi ensimmäinen asia, jonka saisit, jos voittaisit jättipotin huomenna? Se ylellinen käsilaukku tai lenkkarit, joita olet nähnyt, tai pakopaikka unelmiesi paikkaan?

Älykkäitä tapoja käyttää lottovoittosi

Yksi lottovoiton myönteinen puoli on mahdollisuus saavuttaa taloudellinen riippumattomuus. Toisaalta se saattaa tuoda mukanaan uusia elämäntapamuutoksia. Minne menet täältä?

Sinun ei pitäisi heti alkaa puhaltaa lottovoittojasi läpi. Jos olet asiantunteva, voit käyttää rahasi parempaan käyttöön. Tässä on joitain ehdotuksia, joiden avulla saat rahasi menemään pidemmälle.

Maksa kaikki erääntyneet velat

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä lottovoittojen kanssa, on maksaa velkasi, kuten luottokorttilaskut ja henkilökohtaiset lainat. Todellisuudessa monet lotossa voittaneet ihmiset päätyvät konkurssiin pian sen jälkeen, kun he ovat saaneet rahansa. On viisasta poistaa velat ennen sijoitusvaihtoehtojen harkitsemista.

Jos voitat alle 10 000 dollaria, sinun tulee silti yrittää maksaa velkasi pois lottovoitoilla. Voit sijoittaa rahat, jotka jäävät yli velkojen maksamisen jälkeen, vähäriskisiin sijoituksiin, kuten osakkeisiin tai sijoitusrahastoihin. Jos voit tehdä tämän, sinulla on vakaampi tulolähde loppuelämäsi ajaksi.

Perustetaan hätärahastoja

Harkitse hätärahaston perustamista. Hyvin rahoitettu hätärahasto on lähin ystäväsi odottamattomien laskujen tai työttömyyden sattuessa.

Hätärahastosi koko määräytyy erityisen taloudellisen tilanteen mukaan. Jos sinulla on esimerkiksi tasainen palkka, voit säästää säästöissäsi 3-6 kuukauden asumismenoja. Jos olet työtön tai sinulla on epäjohdonmukainen työsuhde, ihanteellinen ratkaisu on säästää vähintään kuuden kuukauden asumiskustannuksia hätäsäästöissäsi.

Vaikka lottovoittajan ei ehkä tarvitse huolehtia seuraavasta illallisestaan, hänellä voi olla vaikeuksia muilla elämänsä alueilla. Joten ennen kuin päätät kuinka käyttää lottovoittosi, aseta vähintään muutama tuhat dollaria odottamattomien laskujen kattamiseksi. Näin varmistat, että pärjäät hyvin lottovoitoistasi.

Rahan sijoittaminen vähäriskisiin sijoituksiin

Monet lottovoittajat käyttävät voittonsa korkean riskin omaisuuteen, kuten joukkovelkakirjoihin, osakkeisiin ja sijoitusrahastoihin. Vaikka sijoittaminen on loistava tapa hallita käteistäsi, sinun tulee varata hetki vaihtoehtojen miettimiseen tai mieluiten keskustella neuvonantajan kanssa.

Jos et ole varovainen sijoitusasioissasi, saatat päätyä huonompaan taloudelliseen tilanteeseen kuin ennen lottovoittoa. Monet asiat voivat aiheuttaa tämän. Sijoitukset riskiosakkeisiin tai kalliisiin sijoitusrahastoihin ovat kaksi tällaista skenaariota. Älä yritä käsitellä lottovoittojasi yksin, jos sinulla ei ole aavistustakaan, kuinka sijoittaa.

Arvioi kiinteistösuunnitelmasi

Kiinteistösuunnittelun tarkoituksena on varmistaa, että henkilön omaisuus on suojattu ja sitä käsitellään hänen kuolemansa tai työkyvyttömyytensä sattuessa.

Lottovoitto tarkoittaa, että kiinteistösuunnitelmastasi tulee entistä tärkeämpi, koska omaisuutesi arvo ja monimutkaisuus muuttuvat dramaattisesti. Olette velkaa lapsillenne ja lastenlapsillenne siitä, että teette kaikkenne sukupolvien varallisuuden säilyttämiseksi.

Valmistaudu eläkkeelle siirtymistä varten

Monet ihmiset jatkavat jokapäiväistä elämäänsä ja uraansa ajattelematta juurikaan mahdollisuutta jäädä eläkkeelle. Jokaisen, jolla on ansiotyötä, on lopulta lopetettava se. Se on valitettavaa, mutta näin asiat ovat.

Lottovoittajan on aloitettava eläkesäästäminen välittömästi, jotta hän voi säilyttää nykyisen elintasonsa työn lopettamisen jälkeen. Jos et ole varma, kuinka paljon rahaa sinun tulee säästää kuukausittain kattaaksesi kulut, kuten inflaation, terveydenhuoltokustannukset ja sinusta riippuvaisten ihmisten määrän, on parasta nähdä pätevä talousneuvoja.

Lisäksi neuvonantaja neuvoo, mihin lottovoittosi sijoitetaan, jotta sinulla on tarpeeksi eläkkeelle jäämiseen. Sijoitusrahastot tai IRA ovat kaksi vähäriskistä vaihtoehtoa.

Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Useimmat ihmiset uskovat, että lottovoittajat ovat itsekkäitä ja ovat huolissaan itsestään vain voittaessaan suuren määrän rahaa. Vaikka tämä saattaa pitää paikkansa joillekin, monet lottovoittajat päättävät lahjoittaa palkintonsa hyväntekeväisyyteen sen sijaan, että tuhlasivat ne kaikki itselleen.

Harkitse osan lottovoitoistasi lahjoittamista hyväntekeväisyyteen ennen kuin valitset niiden käyttötavan. Näin voit osallistua maailman parantamiseen samalla kun käytät jättipottirikkauksiasi hyvään käyttöön.

Lopulliset ajatukset

Lottovoitto saattaa olla yksi suurimmista asioista, mitä sinulle on koskaan tapahtunut. Sen sijaan, että kuluttaisit lottovoittosi kerralla, sinun on käytettävä ne hyvässä käytössä. Vaikka jotkut saattavat kertoa sinulle, että voit tehdä rahoillasi mitä haluat, emme suosittele sitä.

Jos voitat arpajaiset, se on erinomainen tilaisuus auttaa itseäsi, perhettäsi ja muita. Ennen kuin aloitat ostosten tekemisen, varmista, että käytät näitä älykkäitä strategioita käyttääksesi lottovoittosi paremmin.

Tuoreimmat uutiset

Maailmanlaajuinen lottokulutus: trendit ja vaikutukset
2023-11-21

Maailmanlaajuinen lottokulutus: trendit ja vaikutukset

Uutiset