Opas pelaamiseen ja EuroMillions-voittoon

Eeva Virtanen
WriterEeva VirtanenWriter
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

EuroMillions-arpajaiset ovat maailmanlaajuinen ilmiö ja eurooppalaisen rahapelialan kruununjalokivi. Pelaajat voivat osallistua tähän Euroopan laajuiseen lottoon vain kahdella eurolla, ja pääpalkinnon arvo on 190 miljoonaa euroa.

Vaikka et voittaisi jättipottia, EuroMillions tarjoaa vaikuttavia lohdutuspalkintoja. Jos haluat tietää lisää, lue.

Tämä kattava lottoopas vastaa kaikkiin EuroMillions-, SuperDraws-, bonuspeleihin, palkintoihin ja muihin kysymyksiisi.

Mikä on EuroMillions?

EuroMillions on kansainvälinen lotto, joka vaatii seitsemän oikeaa numeroa voittaakseen jättipotin. Sen lanseerasivat 7. helmikuuta 2004 ranskalainen Française des Jeux, espanjalainen Loterías y Apuestas del Estado ja brittiläinen Camelot. Peli on tällä hetkellä saatavilla pelaajille Andorrassa, Itävallassa, Belgiassa, Ranskassa (mukaan lukien merentakaiset alueet ja yhteisöt), Irlannissa, Mansaarella, Liechtensteinissa, Luxemburgissa, Monacossa, Portugalissa, Espanjassa, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa.

Pelin muoto on yksinkertainen: pelaajat valitsevat viisi päänumeroa väliltä 1-50 ja kaksi lisänumeroa, jotka tunnetaan nimellä "Lucky Stars", erillisestä 1-12-poolista. Voittaakseen jättipotin pelaajan on vastattava kaikkia seitsemää numeroa. piirretty. Palkinto kasvaa joka kerta, kun jättipottia ei voiteta, mikä johtaa erittäin suuriin jättipotteihin, usein satoihin miljooniin euroihin.

EuroMillionsin suosio johtuu osittain suurista jättipoteista, ja siitä on tullut yksi tunnetuimmista lotoista Euroopassa. Peli on tuottanut lukuisia multimiljonäärejä ja houkuttelee edelleen pelaajia elämää muuttaviin voittoihin.

Milloin EuroMillions pitää arvonnan?

EuroMillions-arpajaiset arvotaan kahdesti viikossa, tiistaisin ja perjantaisin, klo 20.45 Pariisin aikaa. Arvontatulokset tulevat saataville perjantaisin ja tiistaisin klo 23.00, ja ne julkaistaan ​​jälleenmyyjille ja tiedotusvälineille. Voit löytää uusimmat EuroMillions tulokset useimmilla lottosivustoilla, ja voit käyttää erityistä tarkistusta varmistaaksesi numeroiden tarkkuuden. Tämä tarkistus määrittää nopeasti ja helposti, vastaavatko valitsemasi numerot voittoyhdistelmää.

Arpajaiset eivät ole enää niin suosittuja televisiossa kuin ennen, eivätkä EuroMillions-arpajaisten tulokset ole enää laajalti esillä kansallisissa televisio-ohjelmissa tai sanomalehtien etusivuilla. Internetin ansiosta ne ovat nyt kuitenkin saatavilla paremmin kuin koskaan ennen.

Milloin EuroMillions SuperDraw on?

Kaikista EuroMillions-arvonnoista SuperDraw on se, jonka haluaisit voittaa. EuroMillions-voittaja ei tosin ole vain valintakysymys, vaikka jos aiot yrittää enemmän, nyt on sen aika.

Joten mikä tarkalleen erottaa SuperDraw'n muista?

 • Yksi etu on, että palkinto on aina vähintään yhdeksännumeroinen. Se on vähintään sata miljoonaa euroa.
 • EuroMillions SuperDraw -kilpailun ympärillä on valtava määrä huomiota ja vilinää. Se aiheuttaa myrskyn arpalippujen ostamisessa ja nostaa palkinnon uskomattomaan 100 miljoonaan euroon.
 • Jos EuroMillions-jättipottia ei voiteta, se kaatuu ja lippujen hulluus jatkuu. Kun se saavuttaa 190 000 000 euroa, lisäkorotukset lakkaavat.
 • SuperDraw on tuottanut EuroMillions-historian suurimpia voittoja, ja loton suosion ja jakelun kasvaessa näitä arvontoja tapahtuu useammin.

Pidä silmällä EuroMillions-tarinoiden rikkomista päättääksesi, milloin seuraavat piirustukset ovat.

Kuinka EuroMillions toimii?

Monet ihmiset, jotka eivät ole koskaan pelanneet EuroMillions-lottoa tai vastaavia lottoja, saattavat kokea sen hämmentäväksi. He saattavat ihmetellä, millaista tukea useissa Euroopan maissa toimiva lotto tarjoaa. Heillä voi myös olla kysymyksiä siitä, miksi tietyt maat ovat oikeutettuja bonuspeleihin, kun taas toiset eivät. Lisäksi, jos voit ostaa lippuja vain valtuutetuilta myyjiltä, ​​voi olla epäselvää, kuinka ne voidaan saada Internetissä.

EuroMillions-arpajaiset eivät ole yhdenkään yrityksen omistuksessa. Sen sijaan kyseessä on yhteistyö, jota johtavat osallistujamaiden suurimmat kansalliset arpajaiset, kuten Camelot Isossa-Britanniassa. Jokainen yritys on hyväksynyt oman osavaltionsa arpajaisten tarjoamaan laillisia lottopelejä. Yhdistämällä resurssejaan he ovat luoneet massiivisen loton – EuroMillionsin.

Kun ostat lipun EuroMillions-tapahtumaan Isossa-Britanniassa, Camelot saa operaattorina osuuden tuotoista. Näillä tuloilla rahoitetaan erilaisia ​​hankkeita Yhdistyneessä kuningaskunnassa, aivan kuten se tehdään Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa UK Lotto. Vastaavasti jos ostat lippusi Ranskasta tai jostain muusta osallistujamaasta, ostoksesi osallistuu kyseisen maan hankkeiden rahoittamiseen.

Operaattorit voivat tarjota lisäpelejä myynnin lisäämiseksi. Camelot voi esimerkiksi pelata ylimääräistä peliä saadakseen lisätuloja, jotka kattavat enemmän kuin ylimääräiset kulut. Tämä on yksi tapa, jolla bonuspelit määritetään ja tarjotaan kelvollisille maille.

Ylimääräiset EuroMillions-tapahtumat Isossa-Britanniassa

Irlanti, Ranska, Espanja, Portugali, Itävalta, Belgia, Luxemburg ja Sveitsi ovat muiden maiden joukossa, jotka tarjoavat EuroMillions-arpajaisia. Seuraavat pelit ovat kuitenkin vain Isossa-Britanniassa.

Iso-Britannian miljonääritekijä

Jos ostat EuroMillions-lipun Isosta-Britanniasta, osallistut automaattisesti UK Millionaire Maker -arvontaan. Osallistuaksesi sinun tarvitsee vain maksaa pieni 2,50 punnan maksu.

Jokaisella lippusi numerorivillä on oma ainutlaatuinen yhdeksännumeroinen koodinsa, jonka löydät lippusi alareunasta.

Voit vahvistaa Millionaire Maker -tulokset viemällä lippusi myymälän myyjälle tai käyttämällä EuroMillions-tarkistusohjelmaa. Jos pelaat verkossa, saat sähköposti-ilmoituksen, jos voitat.

Lunastaaksesi 1 000 000 punnan palkintosi, sinun on syötettävä yhdeksän merkkiä oikein määritetyssä järjestyksessä.

EuroMillions HotPicks

EuroMillions HotPicks on lottopeli, jota voi pelata itsenäisesti. Sen tulokset perustuvat kuitenkin EuroMillionsin tuloksiin. Voit valita yhdestä viiteen ensisijaista numeroa ja yrittää yhdistää ne voittonumeroiden kanssa. Jokainen sisäänpääsy maksaa 1,50 puntaa. Pelin voittamiseksi on tärkeää yhdistää kaikki valitut numerot voittonumeroihin.

Jos haluat ostaa liput henkilökohtaisesti, sinun on ostettava ne valtuutetulta myyjältä, joka sijaitsee jossakin vaatimukset täyttävistä maista. Tämän seurauksena kreikkalainen arpajaisjärjestö ei osallistu, ei voi hyötyä eikä ole kiinnostunut myymään lippuja Kreikassa.

Mihin verkkoarpajaiset sopivat?

Näiden palveluntarjoajien toimintatavat vaihtelevat sijainnin mukaan. Valtion lotot omistavat tai ovat vastuussa useista Internet-kasinoista. Toisaalta joillakin sivustoilla voit lyödä vetoa arpajaisten tuloksesta samalla tavalla kuin voit lyödä vetoa jalkapallopelin tuloksesta.

Vedonlyönti toimii samalla tavalla kuin konserttilipun ostaminen. Lisäksi ne tarjoavat palkintoja, jotka vastaavat EuroMillions-divisioonan palkintoja. Kaikki näyttää täsmälleen samalta kuin lailliselta myyjältä.

EuroMillions säännöt

Pelaajat valitsevat viisi päänumeroa väliltä 1-50 ja kaksi Lucky Star -numeroa väliltä 1-12. Voittaaksesi sinun on yhdistettävä valitsemasi onnennumerot arvottujen numeroiden kanssa. Jos vastaat kaikki seitsemän numeroa, voitat osan jättipotista, joka alkaa 17 miljoonasta eurosta (noin 14 miljoonaa puntaa) ja jatkuu, jos sitä ei lunasta.

Jättipotin lisäksi tarjolla on 12 pienempää palkintotasoa, joten voit voittaa, vaikka vastaisit vain kaksi ensisijaisista numeroista.

Tässä ovat EuroMillions-loton palkinnot ja kertoimet.

Vastaavat numerotPalkintorahaston osuusKertoimetPalkinnon keskimääräinen määrä/arvonta
5 + 2 onnentähteä50 %1:139 838 16057 977 286,83 £
5 + 1 onnentähti2,61 %1:6 991 908268 955,13 £
50,61 %1:3 107 514,6729 307,58 £
4 + 2 Lucky Stars0,19 %1:621 502,931 655,22 £
4 + 1 onnentähti0,35 %1: 31 075,1597,43 puntaa
3 + 2 onnentähteä0,37 %1:14 125,0756,55 £
40,26 %1:13 811,1833,16 puntaa
2 + 2 Lucky Stars1,30 %1 in 985,4711,29 puntaa
3 + 1 onnentähti1,45 %1 in 706.258,52 puntaa
32,70 %1 in 313,897,07 puntaa
1 + 2 onnentähteä3,27 %1 in 187,715,76 puntaa
2 + 1 onnentähti10,30 %1 in 49,274,47 puntaa
216,59 %1 vuonna 21.92,71 puntaa

Mahdolliset numeroyhdistelmät pysyvät samoina pelaajien kokonaismäärästä riippumatta. Kun useampi kuin yksi henkilö valitsee voittonumerot, potti jaetaan tasaisesti heidän kesken.

Jos siis pelaat jättipotista, a strategia, joka perustuu harvempien yleisten numeroiden valitsemiseen, saattaa lisätä voittomahdollisuuksiasi.

Voit myös anna tietokoneen valita numerosi satunnaisesti. EuroMillions kutsuu tätä valintaa Lucky Dipiksi.

EuroMillion-palkintojen lunastaminen

Sinun on näytettävä voittolippu palkinnon noutamiseksi. EuroMillionsissa voitetut palkinnot lunastetaan useilla tavoilla maasta riippuen. Tässä taulukossa kerrotaan, milloin voittajien on lunastettava palkinto, ja seuraukset, jos he eivät tee sitä tiettyyn päivämäärään mennessä.

MaaHakuaikaMitä lunastamattomista palkinnoista tulee
Itävalta3 vuottaVaroja kierrätettiin arvontaan kolmeksi vuodeksi ennen kuin ne käytettiin korotettujen voittosummien maksamiseen.
Belgia20 viikkoaPalautettiin Belgian kansalliseen lottoon.
Ranska60 päivääKäytetään tukemaan erikoistarjouksia, mikä luo kourallisen miljonäärejä viikossa.
Irlanti90 päivääPalautetaan Irish National Lotterylle käytettäväksi sen pelien mainonnassa, mikä hyödyttää hyväntekeväisyyttä.
Luxemburg60 päivääPalautettiin loton vararahastoon.
Portugali90 päivääLahjoitettu Lissabonissa sijaitsevalle hyväntekeväisyysjärjestölle Santa Casa da Misericórdialle, joka ylläpitää sairaaloita ja tukee muita hyviä asioita.
Espanja3 kuukauttaLahjoitettiin valtion kassaan.
Sveitsi26 viikkoaLahjoitettiin takaisin arvontaan tulevia hyväntekeväisyyslahjoja varten.
Iso-Britannia180 päivääLahjoitettu National Lottery:n Good Causes Fundille.

Kuinka valita EuroMillions-lotostrategiasi

EuroMillions-arvonnassa kaikilla mahdollisilla numeroyhdistelmillä on yhtäläiset mahdollisuudet tulla valituksi. Vaikka se saattaa tuntua epätodennäköiseltä, lipulla, jossa on seitsemän satunnaisesti valittua numeroa tasaisesti erotettuna, on sama voittokerroin kuin lipulla, jossa on seitsemän peräkkäistä numeroa.

Todennäköisyys voittaa EuroMillions on sama riippumatta siitä, käytätkö Lucky Dippiä tai EuroMillions-arpajaisopasta numeroiden valitsemiseen.

Mitkä ovat yleisimmin piirretyt numerot?

EuroMillions ja muut lottojen suosituimmat hakulausekkeet keskittyvät usein useimmin vedettyihin numeroihin. Yleisimmät kyselyt Googlessa, Bingissä ja muissa hakukoneissa ovat "EuroMillionsin parhaat numerot" ja "mitkä ovat yleisimmät EuroMillions-numerot".

Alla käydään läpi EuroMillions kuumat ja kylmät numerot, joiden avulla voit päättää, mitä pelata. Mutta tämä on hiero: vähän tämä auttaa ollenkaan.

EuroMillionsin aikaisempien tulosten ja tulevien tulosten välillä ei ole nollakorrelaatiota. Se, että tietty EuroMillions-lippu on arvottu useita kertoja aiemmin, ei takaa, että se tullaan valitsemaan uudelleen pian.

Jos mietit, miksi kertoimesi ovat samat jokaiselle numerosarjalle, se johtuu siitä, kuten olemme jo osoittaneet, niin se on. Siitä huolimatta se on hyvää luettavaa, ja kuumimmista ja kylmimmistä EuroMillions-numeroista löytyy kiehtovia oivalluksia.

Kuumia ja kylmiä EuroMillion numeroita

On helppo nähdä, että yleisimmät ja vähiten yleisimmät EuroMillions-luvut ovat hyvin erilaisia ​​arvonnan seitsemän ensimmäisen vuoden aikana.

 • Yli 370 piirustuksesta huolimatta numero "28" esiintyi vain 26 kertaa, kun taas numero "50" piirrettiin 54 kertaa.
 • Viisi vuotta myöhemmin "28" ja "50" tulivat suosittuja valintoja, 67 ja 60 tasapeliä, vastaavasti.
 • Toukokuun 2011 ja syyskuun 2016 välisenä aikana luku 10 oli yleisin esiintyminen – huimat 70 kertaa! Numero "41" oli harvinaisin, esiintyen vain 38 kertaa.
 • EuroMillionsin 1 225. arvonnassa vuonna 2019 numero "46" oli vähiten suosittu, sillä se esiintyi alle 100 kertaa, kun taas numero "50" oli suosituin, 145 kertaa.
 • Yllä olevat "kaikkien aikojen" tilastot osoittavat, että pienin luku esiintyi 7,8% ajasta, kun taas suurin luku esiintyi 11,8% ajasta.
 • Viralliset luvut paljastivat, että numero "46" oli vähiten valittu EuroMillions-kilpailun 1225. arvonnassa, jota seurasi numero "33", toiseksi kylmin numero. Tämä viittaa siihen, että pelaajat tarkastelevat aiempia EuroMillions-tuloksia päättääkseen, mitkä numerot pelaavat.

Vuodesta helmikuu 2024 EuroMillions-loton yleisimmin arvotut numerot ovat:

 • Pallo numero 21, vedetty 194 kertaa.
 • Pallo numero 23, vedetty 193 kertaa.
 • Pallo numero 44, vedetty 191 kertaa.
 • Pallo numero 19, arvottu 190 kertaa.
 • Pallo numero 50, vedetty 189 kertaa.

Nämä luvut ovat olleet yleisimmät vuoden 2004 ensimmäisen arvonnan ja helmikuu 2024 viimeisen arvonnan välisenä aikana

EuroMillions kuumat ja kylmät onnentähtinumerot

On olemassa vain 12 onnentähteä. Katse takaisin EuroMillions-arvontaan paljastaa, millaisen trendin voi odottaa.

 • Koska se esiintyi EuroMillionsissa vasta syyskuussa 2016, numero 12 on esiintynyt vähiten.
 • Seuraavaksi pienimmät ovat 10 ja 11, mutta ne ilmestyivät vasta toukokuussa 2011. Siksi niitä ei pidetä "matalina" lukuina.

Tätä kirjoittaessa eniten piirretty Onnentähti oli vain kolme kertaa niin usein kuin toiseksi eniten piirretty Onnentähti ja 47 kertaa niin usein kuin harvimmin piirretty Onnentähti.

About the author
Eeva Virtanen
Eeva Virtanen
About

Eeva, suomalaisen sisun ja verkkopelaamisen intohimon saumaton yhdistelmä, määrittelee uudelleen online-kasinokokemuksen suomalaisille. Hänen innovatiivinen lähestymistapansa on luonut oman lokeronsa kasinosisällön paikallistamisessa.

Send email
More posts by Eeva Virtanen

Mikä on EuroMillions?

EuroMillions on suosittu monikansallinen lottopeli Euroopassa. Pelaajat valitsevat viisi päänumeroa väliltä 1-50 ja kaksi "Lucky Stars" -numeroa erillisestä joukosta 1-12. Kaikki seitsemän numeroa vastaavat voitot voittaa jättipotin. Peli julkaistiin vuonna 2004 ja se on saatavilla useissa Euroopan maissa.

Kuinka pelaat EuroMillionsia?

Voit pelata EuroMillionsia valitsemalla viisi päänumeroa väliltä 1–50 ja kaksi Lucky Stars -tähteä väliltä 1–12. Jos valitsemasi numerot vastaavat lotossa arvottuja numeroita, voitat palkintoja. Mitä enemmän numeroita vastaat, sitä suurempi palkinto.

Mitkä ovat todennäköisyys voittaa EuroMillions?

Todennäköisyys voittaa mikä tahansa palkinto EuroMillionsissa on noin 1:13. Kuitenkin todennäköisyys voittaa jättipotti, joka edellyttää kaikkien viiden päänumeron ja kahden Lucky Starin yhteensovittamista, on noin 1:139 miljoonaa.

Voitko pelata EuroMillions verkossa?

Kyllä, EuroMillionsia voi pelata verkossa. Monilla valtuutetuilla verkkosivustoilla voit ostaa lippuja ja tarkistaa tulokset. Varmista, että käytät laillista ja turvallista verkkosivustoa.

Mikä on EuroMillions SuperDraw?

EuroMillions SuperDraw on erityinen tapahtuma, jossa jättipotti asetetaan valtavaan summaan edellisen arvonnan tuloksesta riippumatta. Jättipotti alkaa noin 100 miljoonasta eurosta ja voi nousta enintään 190 miljoonaan euroon.

Kuinka EuroMillions-jättipotti pyörii?

Jos kukaan pelaaja ei voita jättipottia arvonnassa, palkinto siirtyy seuraavaan arvontaan, mikä kasvattaa jättipotin kokoa. Tämä jatkuu, kunnes pelaaja voittaa tai jättipotti saavuttaa enimmäisrajan.

Mitä tapahtuu lunastamattomille EuroMillions-palkinnoille?

Lunastamattomat EuroMillions-palkinnot käsitellään eri tavalla eri osallistujamaissa. Yleensä tietyn ajan kuluttua lunastamattomat palkinnot palautetaan arpajaisten rahastoon tulevia arvontoja varten tai niitä käytetään erikoiskampanjoihin tai hyväntekeväisyystarkoituksiin.

Onko EuroMillionsissa muita pelejä?

Kyllä, jotkut maat tarjoavat lisäpelejä EuroMillionsin rinnalle. Esimerkiksi Isossa-Britanniassa pelaajat voivat osallistua UK Millionaire Makeriin ja EuroMillions HotPicksiin, jotka tarjoavat ylimääräisiä mahdollisuuksia voittaa palkintoja.

Mikä on UK Millionaire Maker?

UK Millionaire Maker on lisäpeli Iso-Britannian EuroMillions-pelaajille. Jokaisella EuroMillions-lipulla Isossa-Britanniassa on yksilöllinen koodi, ja jos koodisi vastaa arvottua, voitat miljoona puntaa.

Miten EuroMillions-palkinnot maksetaan?

EuroMillions-palkinnot maksetaan yleensä kertasummana, ja ne ovat verovapaita useimmissa osallistujamaissa. Maksutapa ja verovaikutukset voivat kuitenkin vaihdella, joten on tärkeää tarkistaa maasi erityiset säännöt.