Parhaat Powerball Lotto vuonna 2024

Yksi tämän päivän suurimmista lotoista on Powerball, joka tunnettiin aiemmin nimellä Lotto America. Lottoa järjestää voittoa tavoittelematon organisaatio, joka koostuu useista yhdysvaltalaisista yrityksistä ja lobbaajista, jotka työskentelevät saman sateenvarjon alla, nimeltään Multi-State Lottery Association (MUSL). Powerball on saatavilla 45 osavaltiossa Yhdysvalloissa ja District of Columbiassa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja Puerto Ricossa.

Vaikka tämä online-arpajainen sijaitsee Yhdysvalloissa, pelaajat maan ulkopuolelta voivat osallistua. Heidän on kuitenkin ostettava lippunsa fyysisesti millä tahansa Powerball-lippujen myyntialueella.

Parhaat Powerball Lotto vuonna 2024
Isabella Garcia
ExpertIsabella GarciaExpert
Fact CheckerSamuel OseiFact Checker

Mistä ostaa lippuja Powerballiin?

45 osavaltiossa, District of Columbiassa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja Puerto Ricossa, pelaajat voivat ostaa Powerball-lippuja huoltoasemilta, päivittäistavarakaupoista tai ruokakaupoista. Muistaakseni Powerball-arpajaislippuja ei myydä Alaskassa, Havaijilla, Mississippissä, Nevadassa, Utahissa ja Alabamassa.

Kuinka ostaa arpajaiset netistä

Powerball-arpajaislippuja voi ostaa myös verkosta. Mutta vain muutamissa osavaltioissa pelaajat voivat ostaa omansa lottopeliliput verkossa, jotka ovat Georgia, Illinois, Kentucky, Michigan, New Hampshire, Pohjois-Carolina, Pohjois-Dakota ja Pennsylvania.

Tiedoksi, on olemassa tiettyjä sivustoja, joilla Powerball-lippuja myydään laillisesti edellä mainituissa osavaltioissa. Näitä sivustoja ylläpitää joko valtion lottoyhtiö tai hallitus. Pelaajat, jotka ostavat lippuja kolmannen osapuolen sivustoilta, voivat menettää voittonsa.

Powerballin historia

Powerballin historia ulottuu vuoteen 1988, jolloin se tunnettiin nimellä Lotto America. Mutta sitten vuonna 1992 se nimettiin uudelleen Powerballiksi. Ensimmäinen Powerball-arvonta pidettiin 22. huhtikuuta 1992.

Kun Powerball esiteltiin, se alkoi käyttää kahta rumpua voittonumeroiden arvonnassa, lottomallin, jota myös muut ovat omaksuneet suosittuja online-arpajaisia mukaan lukien Mega Millions, Australian Powerball, Iso-Britannian Thunderball, EuroMillions ja Eurojackpot.

Suurimmat Powerball-voittajat

Vuosien mittaan Powerball-voittajia on ollut monia. Vuodesta 2021 lähtien suurin yksittäinen Powerball-voittaja on Manuel Franco, 18-vuotias Wisconsinista, joka voitti hämmästyttävät 768,4 miljoonaa dollaria maaliskuussa 2019. Suurin Powerball-palkinto on kuitenkin edelleen 1,586 miljardia dollaria, mutta se jaettiin kolmen floridalaisen voittajan kesken. Kalifornia ja Tennessee.

Onko Powerball laillista?

Powerball on laillinen useimmissa Yhdysvaltojen osavaltioissa. Mutta kuten aiemmin mainittiin, jotkut osavaltiot kieltävät Powerballin ja arpajaiset yleensä. Alaskan, Havaijin, Mississippin, Nevadan, Utahin ja Alabaman kaltaiset maat kieltävät tämän lottoarvon. Näiden osavaltioiden asukkaat voivat kuitenkin ostaa Powerball-lippuja niin kauan kuin he ovat fyysisesti osavaltioissa, joissa peli sallitaan.

Powerballin ikärajat

Vaikka pelaajat useista Yhdysvaltain osavaltioista ja Yhdysvaltojen ulkopuolelta ovat oikeutettuja osallistumaan tähän arvontaan, heidän on täytettävä lainkäyttöalueensa lakisääteinen ikä. Esimerkiksi useimmissa Yhdysvaltain osavaltioissa pelaajien on oltava yli 18-vuotiaita voidakseen pelata Powerballia verkossa tai offline-tilassa.

Powerballin verot

Toimivallan ja ikävaatimusten lisäksi pelaajien on oltava tietoisia verojärjestelmästä. Powerball ja muut arpajaiset ovat sekä liittovaltion että ehkä osavaltioveron alaisia.

Powerballin liittovaltion verot

Vuodesta 2021 lähtien Powerball-voittajat maksavat 25 % Internal Revenue Servicelle (IRS). Tämä koskee kaikkia yli 5 000 dollarin voittoja.

Powerball Staten verot

Kun on kyse valtion veroista, ne vaihtelevat osavaltion verolakien mukaan. Jotkut osavaltiot, kuten Pennsylvania, Kalifornia, New Hampshire, Delaware, Florida, Etelä-Dakota, Washington, Tennessee, Texas ja Wyoming, eivät verota arpajaisia. Marylandin ja Washington DC:n kaltaiset ottavat kuitenkin lähes 9 prosenttia valtion veroista.

Yhdysvaltojen ulkopuolelta tuleville voittajille peritään 30 %:n kiinteä maksu.

Kuinka pelata Powerballia verkossa?

US Powerball on yksi helpoimmin pelattavista lotoista. Pohjimmiltaan Powerballin voittonumerot arvotaan kahdesta rummusta. Ensimmäisessä rummussa on valkoisia palloja (WB), jotka on numeroitu yhdestä 69:ään, kun taas toisessa rummussa on punaisia palloja, jotka tunnetaan myös nimellä power balls (PB), numeroitu yhdestä 26:een.

Päästäkseen peliin pelaajan on ensin ostettava lippu, jonka hinta on 2 dollaria. Seuraava askel on valita viisi valkoisen pallon numeroa ensimmäiseltä rummulta ja yksi punainen pallonumero toisesta rummusta. Ne, jotka eivät halua valita numeroita itse, voivat valita automaattisen poiminnan (pikavalinta), jossa numerot poimitaan automaattisesti molemmilta rumpuilta.

Voidakseen Powerball-pääpalkinnon pelaajien on arvattava oikein kaikki viisi numeroa ensimmäisestä rummusta ja numero toisesta rummusta. Mutta sitten on useita muita tapoja voittaa tämä lotto, vaikka pelaajat menettäisivät pääpalkinnon.

Älä unohda tarkista powerballin tulokset tämän pelin jälkeen.

Mikä on Powerball Power Play?

Vuonna 2021 Powerball lisäsi toisen jännittävän ominaisuuden nimeltä Power Play. Ensinnäkin tämä on merkki, joka lisää voittoja jopa viisi kertaa, kun palkinto on 50 000 dollaria, ja jopa 10 kertaa, kun palkinto on alle 150 000 dollaria. Power Playn aktivointi maksaa 1 dollarin ylimääräisen. Muistaakseni Power Play on saatavilla kaikissa osavaltioissa ja lainkäyttöalueilla, joissa Powerball-lippuja myydään Kaliforniaa lukuun ottamatta.

Mitkä ovat todennäköisyys voittaa Powerball?

Jokainen, joka ostaa Powerball-lipun, toivoo saavansa pääpalkinnon tai ainakin minkä tahansa muun alemman palkinnon. Mutta sitten se on niin haastava saavutus nyt, että Powerballin voittamisen todennäköisyys on niin pieni.

Alla on joitain Powerball-palkintoja, kuinka voit voittaa ne ja kertoimet.

  • Pääpalkinto $40 miljoonaa+ (5WB + PB): Kertoimet ovat yksi 292 201 338:sta
  • 1 000 000 dollaria (5 WB): Kertoimet ovat yksi 11 688 053:sta
  • 50 000 dollaria (4WB + PB): Kertoimet ovat yksi 913 129:stä
  • 100 dollaria (4WB): Kertoimet ovat yksi 36 525:stä
  • 100 dollaria (3WB + PB): Kertoimet ovat yksi 14 494:stä
  • $7 (3WB): Kertoimet ovat yksi 580:sta
  • 7 dollaria (2WB + PB): Kertoimet ovat yksi 701:stä
  • 4 dollaria (1 WB + PB): Kertoimet ovat yksi 92:sta
  • 4 dollaria (0WB+ PB): Kertoimet ovat yksi:38

Powerball-maksuvaihtoehdot

Mitä tulee maksuvaihtoehtoihin, käytettävissä on kaksi tapaa.

Alle 600 dollarin voittajat voivat lunastaa rahansa lottokauppiaalta osavaltiossa, josta he ostivat lippunsa. Mitä tulee jättipotin voittajiin, he voivat lunastaa palkintorahansa kertasummana, joka maksetaan kahdessa erässä tai yli 30 vuoden aikana.

Kertaosuuksiin kohdistuu korkeampia veroja ja kokonaismäärä on pienempi, kun taas annuiteeteissa verosumma on pienempi ja jokainen erä on 5 prosenttia suurempi.

Powerball-arvonnat

US Powerball -arvonta järjestetään kolmesti viikossa: maanantaina, keskiviikkona ja lauantaina klo 22.59 ET.

Vinkkejä ja temppuja Powerballin pelaamiseen

Edellä käsiteltyjen Powerball-kertoimien perusteella on selvää, että Powerball-pääpalkinnon saavuttaminen tai minkä tahansa muun palkinnon voittaminen on vuori kiivettäväksi. Tämä johtuu siitä, lottokertoimet ovat niin laihoja. Mutta se ei tarkoita, että tämän pelin voittaminen olisi mahdotonta. Vaikka kyseessä on puhtaasti onnenpeli, jotkin strategiat voivat auttaa pelaajia lisäämään voittomahdollisuuksiaan.

Ensimmäinen tärkeä vinkki voittomahdollisuuksien lisäämiseksi on ostaa enemmän lippuja, tietysti eri Powerball-numeroilla. Vaikka pelaaja saattaa joutua käyttämään paljon rahaa lippuihin, se voi olla kannattavaa, jos hän saavuttaa jonkin isoista palkinnoista.

Toinen ammattilaisvinkki on keskittyä tavallisiin Powerball-voittonumeroihin. Vaikka kaikilla numeroilla on mahdollisuus olla arvonnassa, jotkut on arvottu toistuvasti.

Lottopooliin liittyminen on myös toinen strategia Powerballin voittamiseen. Kun pelaat perheen, ystävien tai työtovereiden kanssa, on suuri todennäköisyys, että yksi poolin jäsenistä voi voittaa jättipotin. Mutta puute on, että palkintorahat on jaettava.

Käärimistä

Tämä on tämän oppaan lotossa pelaamista verkossa loppuun. Vaikka Powerball-loton voittaminen kuulostaa mahdottomalta, kannattaa kokeilla ostamalla online-lottolappu. Vastuullisen pelaamisen tulee kuitenkin aina olla etusijalla.

About the author
Isabella Garcia
Isabella Garcia
About

Isabella Garcia, joka tunnetaan hellästi nimellä "Lucky Lotti" LottoRankerissa, yhdistää eteläamerikkalaisen tunnelmansa syvään asiantuntemukseen maailmanlaajuisista lotoista. Rion auringonpaistettavilta rannoilta Isabella purkaa arpajaisten hienouksia ja tuo pelaajille parhaat vinkit ja temput.

Send email
More posts by Isabella Garcia
Kuinka pelata Powerballia

Kuinka pelata Powerballia

Powerball on yksi maailman suurimmista lotoista. Vaikka mahdollisuudet voittaa jättipotti ovat pienet, Powerball-voittajia on ollut monia. Parasta Powerballissa on, että jos missään arvonnassa ei ole voittajaa, jättipotin määrä kasvaa. Tässä oppaassa on kaikki niille, jotka haluavat kokeilla onneaan Powerballissa.

Mitä voit voittaa yhdellä numerolla Powerballissa?

Mitä voit voittaa yhdellä numerolla Powerballissa?

Powerballin pelaamisessa on kyse oikeiden numeroiden yhdistämisestä suuriin voittoihin. Peli koostuu kahdesta numerosarjasta: päänumeroista ja Powerball-numerosta. Voittaaksesi jättipotin, sinun on vastattava kaikki viisi päänumeroa sekä Powerball-numero. Mutta mitä tapahtuu, jos vastaat vain yhteen numeroon? Katsotaanpa tarkemmin, miten Powerball-numeroiden täsmääminen toimii.

Tuoreimmat uutiset

1,76 miljardin dollarin Powerball-lippu myyty Kaliforniassa sen jälkeen, kun kaikki kuusi numeroa on sovitettu yhteen
2023-10-15

1,76 miljardin dollarin Powerball-lippu myyty Kaliforniassa sen jälkeen, kun kaikki kuusi numeroa on sovitettu yhteen

Väistämätön on vihdoin tapahtunut! 12. lokakuuta 2023 Kaliforniassa, Yhdysvalloissa, myyty kertalippu voitti karanneen Powerball-jättipotin. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun onnekas pelaaja osui kaikki kuusi numeroa keskiviikon arvonnassa voittaakseen 1,765 miljardin dollarin jättipotin. Jättipotin käteisarvo on 774,1 miljoonaa dollaria.

1,04 miljardin dollarin palkinto jaossa viimeisimmän Powerball-arvonnan jälkeen
2023-10-02

1,04 miljardin dollarin palkinto jaossa viimeisimmän Powerball-arvonnan jälkeen

30. syyskuuta 2023 järjestetyn arvonnan jälkeen Powerballin jättipotti ylitti 1 miljardin dollarin rajan. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun jättipottia ei lunastettu ja se saavutti 1,04 miljardia dollaria, ja käteisarvo oli 478,2 miljoonaa dollaria seuraavan maanantai-illan arvonnan yhteydessä.