Raaputusarvat

January 10, 2023

Raaputusarvat tai arpajaiset: mikä on parempi veto

Clara Williams
WriterClara WilliamsWriter
ResearcherAishwarya NairResearcher
LocaliserEeva VirtanenLocaliser

Oletko koskaan miettinyt, tarjoavatko raaputusarvat tai lotto parempia kertoimia? Raaputusarvat ovat hauskoja ja ne voidaan voittaa kuluttamatta mitään. Ne ovat onnenpelejä, joten monet pitävät taitopohjaisista peleistä, etenkin verkossa.

Raaputusarvat tai arpajaiset: mikä on parempi veto

Lotto tarjoaa suuremman voiton kuin raaputusarvat. Valitettavasti lottovoiton todennäköisyys on tähtitieteellisesti pieni, ja on melko epätodennäköistä, että voitat niin. Raaputusarvat puolestaan ovat huomattavasti pienemmät jättipotit, mutta useammin voitot. Siksi raaputusarvat ovat taloudellisesti parempi veto kuin lotto.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten raaputusarvat toimivat, kuinka paljon voit voittaa, kuinka paljon voit voittaa ja kuinka sinulle maksetaan, jos voitat.

Mitä raaputusarvat ovat?

Raaputusarvat, jotka tunnetaan myös nimellä raaputusarvat, ovat eräänlainen onnenpeli, joka muistuttaa lottoa, mutta on huomattavasti helpompi pelata ja tarjoaa nopeita palkintoja. Raaputusarpapelit tästä syystä kutsutaan joskus pikapeleiksi.

Sekä ulkoasua että raaputusarpoilla pelattavia pelejä voi vaihdella. Raaputusarvan voittamisen prosessi on kuitenkin sama tuotteesta riippumatta: raaputa vain hopeanhohtoinen pinnoite paljastaaksesi palkintosi.

Useimmissa tapauksissa raaputusarpojen tarjoamat palkinnot eivät ole edes lähelläkään lottojättipottien tarjoamia palkintoja. Voitot alkavat yhdestä dollarista ja voivat nousta yhteensä miljooniin dollareihin.

Raaputusarpapelien hankkiminen on helppoa, sillä voit ostaa niitä melkein miltä tahansa huoltoasemalta tai kulmakaupasta. Vaikka lottolipun hinta voi laskea jopa 1 euroon, joidenkin raaputusarpojen arvo voi nousta jopa 100 euroon. Kalliimmissa korteissa on yleensä suurempia palkintoja.

Miten sitä verrataan lottoon?

Arpajaisissa valitaan usein numeroita ennalta määrätystä, enintään 69 numeron joukosta.

Kun olet tehnyt päätöksen, sinun on täytettävä pelilappu valitsemillasi numeroilla ja annettava se arpajaisten edustajalle. Virkailija syöttää valintasi atk-järjestelmään, joka tulostaa arpalipun, joka vastaa kuponkiisi.

Arvonta suoritetaan yleensä kahdesti viikossa, yleensä lauantaisin ja keskiviikkoisin. Arpajaiset käyttävät arvonnan aikana erikoisautomaattia, joka on valmiiksi ladattu palloilla, joissa on kaikki numerot.

Pallot vapautuvat koneesta satunnaisesti. Sinulle myönnetään jättipotti, jos kaikki lippuun painetut numerot vastaavat tarkasti numeroita, jotka on painettu johonkin koneen työntämästä pallosta. Sillä järjestyksessä, jossa numerot näkyvät lipussasi, ei ole merkitystä.

Jos useampi kuin yksi henkilö arvaa voittonumerot, potti jaetaan suhteellisesti heidän kesken. Jos onnekasta voittajaa ei löydy, jackpot kasvaa seuraavaan arvoon asti. Suurempi jättipotti tarkoittaa yleensä sitä, että enemmän ihmisiä osallistuu seuraavaan arvontaan toivoen voittavan palan piirakasta.

Mitkä ovat todennäköisyydet?

Raaputusarvat ja lottopelit perustuvat täysin sattumaan. Kun pelaat uhkapeliä, et voi vaikuttaa tuloksiin taitopeleihin verrattuna.

Kertoimien tunteminen ennen vedon asettamista auttaa sinua tekemään tietoisemman päätöksen. Arpajaiset ja raaputusarvat ovat edelleen suosittuja, koska ne tarjoavat mahdollisuuden voittaa huomattavia rahasummia pienellä sijoituksella.

Raaputusarpakertoimet

Kaksi pääkomponenttia määrittävät raaputusarpakertoimet. Jokaiseen peliin on myynnissä tietty määrä lippuja ja tietty määrä palkintoja.

Jos esimerkiksi tuotetaan 20 000 000 lippua ja tarjotaan 6 000 000 jättipottia, kokonaisvoittomahdollisuudet ovat 1:3,33. Mahdollisuudet voittaa palkinto vaihtelevat, kun liput myydään ja poistetaan arvonnasta.

Palveluna asiakkailleen useat arpajaiset julkistavat lunastetut ja lunastamattomat palkintosummat raaputusarpoistaan. Tämä voi auttaa sinua päättämään, ostatko tietyn kortin antamalla sinulle. Tämän avulla voit arvioida, kuinka monta kuukausittaista jättipottia on vielä saatavilla.

Pelit ja palkintojen määrä voivat myös vaikuttaa kertoimiin. Yleensä todennäköisyys voittaa pääpalkinto on yksi miljoonasta, kun taas todennäköisyys voittaa jokin alemmista palkinnoista on 1:3,33.

Lipun hinta vaihtelee nostettavissa olevan rahamäärän mukaan; joidenkin pääpalkinto on 100 000 euroa, kun taas toisten, kuten 200x kertoimen, pääpalkinto on 2 000 000 dollaria. Lottolipun hinnalla on taipumus nousta suhteessa raaputusarvan palkinnon arvoon.

Lottokertoimet

Lottovoitto riippuu kahdesta tekijästä: poolin koosta ja palkinnon lunastamiseen vaadittavien vastaavien numeroiden vähimmäismäärästä. Esimerkkinä Kanadan Lotto 6/49, todennäköisyys voittaa lotossa perustuvat 6 numeron yhteensovittamiseen 49 joukosta. Mitä useampia numeroita vastaat, sitä huonommat ovat mahdollisuutesi.

Lotto 649:n jättipotti alkaa 5 miljoonasta dollarista ja kasvaa, kunnes joku voittaa. Todennäköisyys voittaa on 1:13 983 816. Voittaaksesi sinun on valittava 6 kuudesta numerosta 49:n joukosta. Lisäksi, jos useampi kuin yksi henkilö saavuttaa jättipotin yhdistämällä kaikki kuusi numeroa, rahat jaetaan tasan.

Viiden numeron osumisen todennäköisyys on 1:55 492, vaikka voitto on yleensä hyvin pieni. Pohjimmiltaan lottovoiton todennäköisyys on 1:14 miljoonaa, eikä ole olemassa strategioita näiden kertoimien parantamiseksi. Sekä kertoimet että lippujen hinnat ja voitot ovat erittäin erilaisia. Voiton todennäköisyys on verrannollinen myytyjen lippujen määrään ja numeroiden määrään, jotka on yhdistettävä.

Powerballin ja Mega Millionsin valkoiset pallot tulevat 69:n ja 70:n sarjoissa. Todennäköisyys voittaa Powerballin jättipotti on siis 1:292,2 miljoonaa, mikä on hieman parempi kuin Mega Millionsin kertoimella 1:302,5 miljoonaa.

Mahdollisuudet voittaa Powerball ovat todellakin kohtuullisemmat. Todennäköisyys voittaa jompikumpi jättipotti on kuitenkin paljon pienempi kuin todennäköisyys, että salama iskee tai syö hain.

Ovatko raaputusarvat parempia kuin lotto?

Lotto maksaa enemmän kuin raaputusarvat, mutta lottovoitto on pitkä haukku. Vertailun vuoksi, pahimman mahdollisen skenaarion raaputusarpakertoimet ovat 1:12.

Arpajaisilla ja raaputusarpoilla on sama ominaisuus, jossa pienemmät voitot ovat yleisimpiä. Todennäköisyytesi valita oikea numero kuuden joukosta on parempi kuin jos valitset kaikki kuusi. 

Raaputusarpakorteilla on valtava ero pienimpien palkintojen tulostettujen korttien määrässä verrattuna korkeimpien palkintojen korttien määrään. Tämän seurauksena suurin osa voittajan raaputusarvoista on oikeutettu vain pienempiin summiin.

On selvää, että jos todennäköisyys voittaa jokin palkinto lotossa tai raaputusarpassa on yksi kahdestatoista ja vastaavasti yksi kahdestatoista, voit erittäin todennäköisesti palkinnon, jos ostat yhden näistä peleistä vähintään kerran. kahdentoista ostoksen välein.

Muista, että 2€ palkinnot on helpoin voittaa. Tästä syystä kertoimet 1:24 ja 1:12 tuovat sinulle todennäköisesti 2 euroa, jos voitat. Se viittaa myös siihen, että jos sijoitat saman summan sekä arpajaisiin että raaputusarpaihin, tuplaat rahasi jälkimmäiseen.

Tuoreimmat uutiset

Maailmanlaajuinen lottokulutus: trendit ja vaikutukset
2023-11-21

Maailmanlaajuinen lottokulutus: trendit ja vaikutukset

Uutiset