Arpajaiset eri maissa

Uutiset

2022-08-09

Lottopelaaminen on ollut läsnä monissa maissa yli sadan vuoden ajan. Hallitukset käyttivät niitä kerätäkseen tuloja erilaisiin projekteihin ja tarjotakseen viihdettä ihmisilleen. Useimmissa paikoissa arpajaisia ei paheksuttu kuten muita uhkapelimuotoja. Toistaiseksi arpajaiset ovat edelleen erittäin suosittuja kaikkialla maailmassa. Internet on tehnyt niistä entistä kätevämpiä nyt, kun pelaajat voivat osallistua arpajaisiin jopa maansa ulkopuolella. Tässä on joitain maailman suurimmista lotoista maittain.

Arpajaiset eri maissa

Australia

Lottooperaattorit Australiassa ovat onnekkaita saamaan lisenssit alueen tai osavaltion tasolla. Maassa on sekä yksityisen sektorin että valtion omistamia lottoyhtiöitä. Australian ensimmäinen arpajaiset järjestettiin Sydneyssä 1880-luvulla.

Vaikka yksityinen arvonta kiellettiin nopeasti, Australian hallitus perusti Golden Casket Art Unionin vuonna 1916. Lotto perustettiin kerätäkseen rahaa projekteihin ja hyväntekeväisyysjärjestöihin.

Nykyään Australiassa arpajaisia järjestää Tatts Group hallituksen luvan nojalla kullakin alueella tai osavaltiossa. Vain Länsi-Australiassa on poikkeus. Online-arpajaisten myynti on sallittu Australiassa, ja Jumbo Interactive ja Netlotto Pty ovat lisensoituja jälleenmyyjiä. Maassa järjestetään myös terveysarpajaisia. Maan suurin lottovoitto on 112 miljoonaa Australian dollaria 6. marraskuuta 2012 voitetun OZ-loton lotosta.

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa ei ole kansallista lottoa. Tämä johtuu siitä, että arpajaisten olemassaolo maassa on kunkin osavaltion lakien alaista. Vuoteen 2011 mennessä Yhdysvalloissa oli yhteensä 43 lottoa perustettu 43 eri osavaltioon, yksi Puerto Ricossa, Yhdysvaltain Neitsytsaarilla ja District of Columbia.

Powerball luotiin rakentamaan erittäin suuria jättipotteja Oregon, Kansas, Lowa, West Virginia, District of Columbia, Missouri ja Rhode Island ollessa sen perusjäseniä. The Big Game, joka tunnetaan nykyään nimellä Mega Millions, on toinen suuri monen lainkäyttöalueen peli, jonka perustivat vuonna 1996 Illinois, Massachusetts, Georgia, Virginia, Michigan ja Maryland perusjäseninä. Powerball on saatavilla 44 lainkäyttöalueella ja Mega Millions 43 lainkäyttöalueella. Wild Card 2 ja Hot Lotto ovat myös suuria Yhdysvaltain lottoja. Powerball-lotto pitää hallussaan kaikkien aikojen suurimman jättipotin ennätystä. Palkinto oli huikeat 1586,4 miljoonaa dollaria.

Intia

Lottopelit Intiassa ovat valtionhallinnon organisaatioiden hallinnassa. He noudattavat liittovaltion hallituksen asettamia sääntöjä ja määräyksiä. Yksityiset arpajaiset kiellettiin valtion arpajaisten suosimiseksi. Kerala, Sikkim, Goa ja Punjab ylläpitävät itsenäisiä arpajaisosastoja. He arvostavat puskuriarpajaisia ja viikoittaisia arpajaisia.

Hallituksen arpajaiset ovat nyt laillisia 13 Intian osavaltiossa. Kerala State Lotteries teki kaikkien aikojen suurimman voittonsa, 788,42 miljardia rupiaa vuosina 2013-2014. Osastolla on yli 100 000 jälleenmyyjää ja yli 35 000 valtuutettua edustajaa. Vaikka jokainen osavaltio järjestää arpajaisia omien sääntöjensä ja määräystensä mukaisesti, Intia edellyttää vähintään 18 vuoden ikää osallistuakseen arvontaan. Jotkut pelaajat osavaltioissa, joissa lottopeli on kielletty, etsivät online-vaihtoehtoja.

Yhdistynyt kuningaskunta

The Yhdistynyt kuningaskunta on yksi kansallinen lotto. National Lotteryssä on pelejä, kuten Lotto Hotpicks, Thunderball, EuroMillions ja Lotto. EuroMillions pelataan Euroopan tasolla. National Lotteryä hallinnoi National Lottery Commission franchising-periaatteella. Se on nyt Camelot Groupin hallussa.

The Health Lottery, uusi yksityinen lotto, on hiljattain ilmestynyt. Tapahtumaan vaikuttaa pitkälti uusin tekniikka, jonka avulla ihmiset voivat pelata lottoja mukavasti kotonaan. Muita uusia arvontoja Isossa-Britanniassa ovat 49s ja People's Postcode Lottery. EuroMillions on tehnyt itselleen mainetta pitämällä hallussaan Euroopan suurimman koskaan voitetun jättipotin.

Viimeisimmät uutiset

Ultimate Online Lottery Guide 2023
2023-01-31

Ultimate Online Lottery Guide 2023

Uutiset