Lottoliput: Mihin tuotot menevät?

Uutiset

2022-10-11

Lottotulojen käyttäminen ei tarkoita voittojen maksamista, toisin kuin monet ajattelevat; se menee paljon pidemmälle kuin vain. Esimerkiksi lottoharrastajat ajattelevat harvoin Pennsylvanian seniorikeskuksia, Floridan julkisten koulujen luokkahuoneita tai Coloradon polkuja. 

Lottoliput: Mihin tuotot menevät?

Ja vaikka tietyt lottojärjestelmät vaihtelevat valtioittain, todellisuus on, että kukin osavaltio ohjaa osan lipunmyynnistä saaduista tuloista ainutlaatuisiin syihin.

Lottolipun tuoton jako

Lottotuloja on kolme pääluokkaa. Näitä ovat jakelu osavaltioihin, joissa lippuja myydään, yleiskulut sekä voittajille ja lippujen jälleenmyyjille maksetut voitot ja palkkiot.

Hajota

Yleensä 50-60 % arvonta kuponki myynti maksetaan voittajille, mukaan lukien pienten palkintojen voittajat ja jättipotin saavuttaneet. Lipunmyyjien palkkiot, mukaan lukien liput pienempiin palkintoihin ja jättipotteihin, saavat noin 5 % tuotosta. Mutta arpajaisilla on toimintakuluja, kuten myyjäpalkkiot, mainokset ja henkilöstön palkat, jotka niiden on maksettava. Se vaatii noin 10 prosenttia. Loput tulot jaetaan osallistuvien valtioiden kesken sovitun mallin mukaan, joka voi olla myytyjen lippujen määrä.

Kuinka valtiot käyttävät lottovaroja

Kuten aiemmin mainittiin, jokainen valtio päättää, miten rahansa käyttää. Vaikka varat menevät useimmissa tapauksissa julkiseen koulutukseen, monet osavaltiot käyttävät niitä myös muihin tarkoituksiin. Tietenkin niitä on monet arpajaiset maailmanlaajuisesti, ja jokaisella niistä on selkeät ohjeet rahojen käyttämiseen. 

Esimerkiksi Powerballin ja Mega Millionsin lipunmyynnistä 50 % menee lottovoittajille. Tämä tarkoittaa, että loput 50 % menee arpajaisten hallinnointiin, lakipalkkioihin, vähittäiskauppiaiden palkkioihin ja muihin valtion määräämiin syihin (hyväntekeväisyys, stipendit jne.).

Coloradossa hyväntekeväisyysvaroja jaetaan erilaisille säätiöille ja järjestöille, joiden tavoitteena on suojella osavaltion villieläimiä. Siksi he tukevat villieläimiä aina, kun pelaaja ostaa Colorado Lottery -lipun. Floridan tapauksessa julkistamaton määrä arpajaisten lippuja menee osavaltion Educational Enhancement Trust Fund -kittylle. Osavaltion lainsäätäjä päättää yhteistyössä Floridan opetusministeriön kanssa, miten rahat käytetään.

Texas on jälleen yksi osavaltio, joka pitää julkista koulutusta hyvänä asiana. Tämän seurauksena ala on saanut yli 22 miljardia dollaria arpajaislahjoituksia vuodesta 1997 lähtien. Indianassa lottotulot menevät Build Indiana Fundiin, joka auttaa toteuttamaan eläkeläisille/lastenjärjestöille suunnattuja projekteja, parantamaan infrastruktuuria ja säilyttämään historiallisia rakenteita. valtion sisällä.

Pennsylvania Lottery -lippujen myynnistä kerätyillä tuloilla osavaltio on käyttänyt vähintään miljardi dollaria useisiin hankkeisiin, joiden tarkoituksena on auttaa vanhuksia, mukaan lukien heidän hoitopalvelut ja ilmainen kuljetus.

Pitäisikö arpajaisiin osallistua?

No, vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, miksi joku pelaa lotossa. Vaikka on niitä, jotka pelaavat arpajaisia huvin vuoksi, jotkut ihmiset tekevät niin toivoen voivansa jättipotin tai ainakin voittaa palkinnon, olipa se kuinka pieni tahansa. 

Niille, jotka pelaavat arpajaisia voittaakseen rahaa, on yksi asia muistaa; heidän voittomahdollisuutensa ovat pienemmät kuin he voisivat kuvitella. Arpajaiset ovat onnenpelejä, joten kukaan ei voi vaikuttaa lopputulokseen. Jos joku ei pysty käsittelemään tappioita, ei ole tarvetta ostaa arpajaisia lippuja.

Entä ne pelaajat, jotka pelaavat huvin vuoksi ja ovat kunnossa tappioiden kanssa? No, arpajaiset on tarkoitettu sellaisille ihmisille. Lisäksi, kun monet lottojärjestelmät kanavoivat huomattavan osan lipputuloistaan hyviin tarkoituksiin, pelaajat voivat lohduttaa sitä tosiasiaa, että heidän rahansa menevät jonkun auttamiseksi, vaikka he häviäisivät. Siksi arpajaisten kannattaa pelata hyväntahtoisille.

Tuoreimmat uutiset

Parhaat maksukorttien tervetuliaisbonukset online-loton pelaajille toukokuussa 2023
2023-05-09

Parhaat maksukorttien tervetuliaisbonukset online-loton pelaajille toukokuussa 2023

Uutiset

Kasinokampanja

1xBet
Pelaa
TheLotter
TheLotter:Kuukauden raaputusarvat!