Maat

Se on myös laitonta tietyissä maissa, kuten Bangladeshissa, Bruneissa, Kambodžassa, Macaossa, Saudi-Arabiassa ja Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Syynä laittomuuksiin näissä maissa on se, että niiden hallitusten mielestä se luo epärealistisen toivon tunteen ja illuusion vauruudesta kansalaisten keskuudessa.

Joissakin maissa tarvitaan toimilupa tai valtio järjestää arpajaisia, kuten Afganistan, Algeria, Angola, Azerbaidžan, Bahrain, Bangladesh, Valko-Venäjä, Bolivia, Botswana, Brunei Darussalam, Burkina Faso, Kamerun, Kiina (paitsi Hongkong ja Macao), Kolumbia, Costa Rica ja Kuuba.

Maat
1xBet
Lunasta bonuksesi
TheLotter
TheLotter:Kuukauden raaputusarvat!
Tanska
dk flag

Tanska

Lottoarvonnoista on tullut erittäin suosittuja sen jälkeen, kun ensimmäinen arvonnat järjestettiin vuonna 1989. Maassa ei ole niin paljon lottopelejä kuin joissain muissa. Silti saatavilla olevat arvonnat ovat kasvattaneet suosiotaan. Kansallisten pelien lisäksi tanskalaiset voivat osallistua muihin pohjoismaisiin arpajaisiin ja Euroopan laajuiseen EuroJackpot-arvontaan. Jokaisen pelin ominaisuudet ovat erilaiset, samoin kuin mahdollisuus voittaa jokaisessa pelissä. Pelaajan kannattaa tehdä vähän tutkimusta ennen lipun ostamista, mutta ne ovat silti onnenpelejä. Palkintoa ei taata.

Näytä lisää
Ruotsi

Yksi tärkeimmistä arpajaisten suosion kasvuun vaikuttavista tekijöistä on online-arpajaiset. Digitaalisen vallankumouksen ansiosta yhä useammat ruotsalaiset pelaajat pääsevät arpajaisiin milloin tahansa ja mistä tahansa.

Näytä lisää
Viro

Viro on Euroopan maa, jonka väkiluku on hieman yli 1,3 miljoonaa, mikä tarkoittaa, että se on yksi mantereen pienimmistä maista. Se ei kuitenkaan tee siitä vähäisempää, kun on kyse rahapelaamisesta, joka on erittäin suosittu harrastus maassa.

Näytä lisää
Iso-Britannia

Englanti käynnisti kansallisen lottoarvontaan vuosina 1566–1569 sen jälkeen, kun kuningatar Elisabet valitsi loton keinona kerätä varoja sataman korjauksiin. Asukkaat, joilla oli varaa lottokuponkeihin, eivät luottaneet hallitukseen ja pitivät ajanvietettä moraalittomana.

Näytä lisää
Liettua

Useimmat Liettuan kansalaiset pelaavat lotossa. Kantar TNS teki vuonna 2017 selvityksen liettualaisten käyttäytymisestä peliin liittyen. Selvityksen mukaan yli 63 prosenttia maan kansalaisista pelasi vuoden aikana. Pelaajat käyttivät keskimäärin 4,3 euroa kuukaudessa. Verrattuna muihin Euroopan maihin Liettuan asukkaat käyttävät vähemmän lippuja kuin useimmat maat.

Näytä lisää
Norja

Norja on Skandinavian maa, joka kuuluu yleisesti maailman rikkaimpien maiden joukkoon. Ei ole olemassa tiettyä talouden alaa, joka ei kukoistaisi, mutta liiketoimintaympäristö on parhaiden joukossa. Norjan kuningaskunta, sellaisena kuin se virallisesti tunnetaan, kattaa Skandinavian niemimaan läntisin ja pohjoisimman osan osana sen manneraluetta.

Näytä lisää
Lotto ympäri maailmaa

Lotto ympäri maailmaa

Alla on joitakin näkökohtia online-arpajaiset sivustot eri puolilla maailmaa.

Kansainväliset arpajaiset

Kansainväliset arpajaiset on tullut yhä suositumpi uhkapelimuoto, koska niitä voi pelata helposti. Numerot voidaan valita verkossa, ja tämä on riippumatta siitä, missä pelaaja sijaitsee. Pelaajilla on mahdollisuus saada lisää voittomahdollisuuksia hankkimalla useita lippuja, mikä voidaan tehdä yhdellä ostolla.

Lisäksi valittavana on monia pelejä, joissa on enemmän vaihtoehtoja ja erilaisia voittokertoimia. Pelaaja voi myös valita pelattavien rivien määrän ja panostettavien kolikoiden määrän. Tämä antaa mahdollisuuden panostaa niin paljon tai vähän, mikä antaa pelaajalle enemmän voittomahdollisuuksia.

Pelaavatko kaikki kansat lottoa?

Tuoreen tutkimuksen mukaan ihmiset vähintään 176 maassa, mukaan lukien Yhdysvalloissa, pelaavat lottoa verkossa. Jotkut maat luottavat arpajaisiin osana kansallista tuloaan, jos ne ovat laillisia, kun taas toiset käyttävät niitä viihteenä. Tutkimuksessa havaittiin myös, että arpajaiset ovat yleisimpiä Aasiassa ja Afrikassa. Koska näillä alueilla asuvilla on rajalliset tulovarat, he luottavat arpajaisiin ansaitakseen rahaa.

Mitkä ovat online-arpajaisten yhtäläisyydet ympäri maailmaa?

Verkkoarpajaisissa on monia yhtäläisyyksiä ympäri maailmaa. Heillä kaikilla on yksi tavoitteistaan kerätä rahaa hyväntekeväisyysjärjestöille ja käyttää samanlaista numeroiden valintajärjestelmää.

Useimmat arpajaiset ympäri maailmaa perustuvat arvontajärjestelmään. Tämä tarkoittaa, että tietokone tai ihminen valitsee numeron ja sitten se annetaan pelaajalle. Voittokertoimet riippuvat pelaajien määrästä ja siitä, kuinka monta numeroa arvotaan. Mitä enemmän numeroita arvotaan, sitä epätodennäköisemmin joku pelaaja voittaa.

Lotto ympäri maailmaa
Mitä eroja online-arpajaisissa on eri puolilla maailmaa?

Mitä eroja online-arpajaisissa on eri puolilla maailmaa?

Ero online-arpajaisissa maailmanlaajuisesti on se, että joissakin maissa on rajoituksia sille, kuka voi pelata ja kuinka paljon he voivat voittaa. Toinen ero on se, että jotkut arpajaiset ovat valtion ylläpitämiä, kun taas toiset ovat yksityisiä organisaatioita.

Pelaaja voi ostaa lippuja mihin tahansa arpajaiseen verkossa käyttämällä luottokorttia tai a PayPal-tili, mutta he eivät ehkä voi lunastaa palkintoaan, jos he asuvat niiden osavaltioiden ulkopuolella, joissa kyseinen lotto järjestetään.

Yhdysvalloissa on monia erilaisia yrityksiä, jotka tarjoavat online-arpajaisia, ja jokaisella on omat sääntönsä ja rajoituksensa. Tämä kilpailu johtaa lippujen alhaisempiin hintoihin sekä joustavampiin sääntöihin. Verkkoarpajaisia Aasiassa järjestää tyypillisesti yksi yritys, jolla voi olla monopoli markkinoilla.

Mitä eroja online-arpajaisissa on eri puolilla maailmaa?
Mitkä maat pelaavat eniten?

Mitkä maat pelaavat eniten?

Useimmissa maissa on ainakin jonkinlainen uhkapeli. Maailman terveysjärjestön tekemän tutkimuksen mukaan 1 % maailman aikuisväestöstä eli 155 miljoonaa ihmistä harrastaa uhkapelejä ja pelaa mielellään parhailla online-arpajaissivustoilla.

Uhkapelit ovat yleisimpiä maissa, joissa on korkea BKT ja alhaiset tulot asukasta kohti. Maissa, kuten Yhdysvalloissa ja Australiassa, on korkea BKT asukasta kohden ja alhainen uhkapelaaminen, kun taas Vietnamin ja Kiinan kaltaisten maiden BKT asukasta kohden on alhainen ja rahapelien esiintyvyys korkea.

Yhdysvaltojen lisäksi muita maita, joissa on paljon pelaajia, jotka pelaavat parhailla lottosivustoilla, ovat Australia, Uusi-Seelanti, Singapore, Indonesia, Kanada ja Taiwan.

Uhkapelit ovat laillisia ja säänneltyjä monissa maissa ympäri maailmaa, mutta se on yleisintä maissa, joissa rahapelaaminen on liberaalia. Näihin maihin kuuluvat seuraavat:

 • Australia
 • Kanada
 • Costa Rica
 • Tšekin tasavalta
 • Tanska
 • Suomi
 • Ranska
 • Saksa
 • Italia
 • Japani
 • Latvia
 • Liettua
 • Luxemburg
 • Uusi Seelanti
 • Norja

Online-arpajaiset ovat suosittuja Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Isossa-Britanniassa. Verkkoarpajaisten suosio on ollut kasvussa viime vuosina. Kiinassa verkossa arpajaisia pelaavien ihmisten määrä nousi yli miljardiin vuonna 2020. Online-arpajaisten sivustopelit ovat suosittuja ympäri maailmaa, mukaan lukien Intia, Kiina, Malesia, Kanada ja Filippiinit.

Mitkä maat pelaavat eniten?