Parhaat online-arpajaiset alueella Yhdistynyt kuningaskunta 2023/2024

Englanti käynnisti kansallisen lottoarvontaan vuosina 1566–1569 sen jälkeen, kun kuningatar Elisabet valitsi loton keinona kerätä varoja sataman korjauksiin. Asukkaat, joilla oli varaa lottokuponkeihin, eivät luottaneet hallitukseen ja pitivät ajanvietettä moraalittomana.

Tuolloin pelaajat ostivat vain 10 % saatavilla olevista 400 000 lipusta. Seuraavina vuosikymmeninä Englannin hallitus myi oikeudet arpajaisiin välittäjille. Välittäjät palkkasivat juoksijoita myymään lippuja. Usein välittäjät myivät osakkeita lipuista niille pelaajille, jotka halusivat lyödä vetoa, mutta joilla ei ollut rahaa koko lipun hintaan.

Julkisten arpajaisten lisäksi myös yksityiset arpajaiset keräsivät rahaa hyviin tarkoituksiin. Esimerkiksi eräässä lotossa kerättiin rahaa auttaakseen ryhmää asettumaan Jamestowniin Amerikassa. Vuoteen 1826 mennessä, 250 toimintavuoden jälkeen, hallitus luopui arpajaisista, joita kriitikot ja jotkut parlamenttiryhmät pilkkasivat.

Parhaat online-arpajaiset alueella Yhdistynyt kuningaskunta 2023/2024
Lotto nykyään Englannissa
Lotto nykyään Englannissa

Lotto nykyään Englannissa

Tämän päivän lottoilmapiiri Yhdistyneessä kuningaskunnassa eroaa huomattavasti sen vaatimattomasta alusta. Suosituin lotto Britanniassa alkoi vuonna 1994, nimeltään the Yhdistyneen kuningaskunnan kansallinen lotto. Vuonna 2002 nimi muutettiin Lottoksi. Pelaajat valitsevat kuusi numeroa väliltä 1-50 tai hyväksyvät satunnaisia numeroita vain 2 puntaa riviltä.

Vedonlyöjä voi ostaa jopa seitsemän riviä jokaista kuponkia kohden ja ostaa jopa 10 kuittia yhdellä ostolla. Lottolippuja on saatavilla joka päivä verkossa, postitoimistoissa ja useissa paikallisissa jälleenmyyjissä.

Vuoteen 2005 mennessä UK Gambling Commission säänteli toimiluvan saaneita rahapelilaitoksia Englannissa. Se käynnistettiin suojelemaan sekä vedonlyöjien että toimijoiden, komissio noudattaa tiukkoja lakeja ja tarkastaa huolellisesti yritykset ennen kuin myöntää toimiluvan Yhdistyneen kuningaskunnan rajojen sisällä.

Vedonlyöjille arpajaiset tarjoavat mahdollisuuden saada merkittävää rahaa pienellä sijoituksella. Voittajien tarvitsee vain vastata kuusi numeroa voittaakseen pääarpajaisen. Useiden voittajien tapauksessa palkinto jaetaan tasan.

Alkaen 5 miljoonasta punnasta lauantaina ja 2,5 miljoonasta keskiviikon arvonnasta, potti kertyy seuraavaan arvoon, jos kukaan ei voita. Kun jättipotti saavuttaa yli 22 miljoonan punnan, se kertyy viimeisen kerran ennen kuin sääntelijät jakavat palkinnon eniten vastaavat numerot valineiden vedonlyöjien kesken.

Lotto nykyään Englannissa
Iso-Britannian pelaajien suosikki lottopelit

Iso-Britannian pelaajien suosikki lottopelit

Online-välittömät voitot

Pelaajille, jotka haluavat voittaa välittömästi, online-välittömät voitot ovat lippu. Jotkut pikavoittopelit ovat kuin raaputusarpoja, ja toiset sisältävät interaktiivista peliä, kuten noppien heittämistä. Pelkästään tuuriin perustuva peli ei vaadi taitoja tai henkistä tarkkuutta voittaakseen.

Pelaajat rekisteröityvät Instant Win -peliin. Osallistujat voivat "ostaa" tai "kokea". Kokeile pelejä, jotka ovat ilmaisia, eivät vaadi maksua eikä tarjoa maksuja. Pelien pelaamisen kustannukset voittomahdollisuuden saamiseksi vaihtelevat kuitenkin 5 puntaa asti. 5 punnan pikavoittopelissä pelaaja ottaa mahdollisuuden voittaa miljoona puntaa.

Lotto HotPicks

Yksi kuuma lippu on Lotto HotPicks. Joustavuus on vetovoiman avain, sillä vedonlyöjät voivat valita 1–5 numeron välillä. Valitse joko Pick 5 tai Pick 1, pelaaja maksaa vain £1 per rivi. Lauantaisin ja keskiviikkoisin HotPicks arvontaa voittonumerot. Voittaneiden lippujen on vastattava kaikkia numeroita.

Thunderball

Thunderball tarjoaa vedonlyöjille mahdollisuuden saada puoli miljoonaa vain 1 puntaa. Lauantaina, perjantaina ja keskiviikkona arvonta suoritetaan, ja pelaajat ostavat lippuja viidellä numerolla 1-39 sekä Thunderball-numerolla, joka valitaan numeroista 1-14.

Lucky Dip on saatavilla myös Thunderballille, mikä antaa kuluttajille mahdollisuuden ostaa lipun satunnaisella numerolla. Kuten muutkin pelit, pelaajat voivat käyttää kaikkia seitsemää riviä kuponkia kohden 10 lipun ostorajalla – Thunderballin pääpalkintorajat ovat 500 000 puntaa.

EuroMillions

EuroMillions houkuttelee pelaajia ympäri maailmaa. Pelaajat ostavat lippuja Irlannista, Belgiasta, Monacosta, Espanjasta ja monista muista maista. Ei ihme, että palkinto on kohtuuton, sillä voittajat tuovat joissakin tapauksissa kotiin 174 miljoonaa puntaa. Ihmiset maksavat 2,50 puntaa per rivi lipuista koko viikon ajan toivoen voittavansa tiistai- ja perjantai-illan jättipotin.

Seitsemän rivin lipsahdus ja 10 lipunrajoitus pelaajille, jotka päättävät lyödä vetoa useista lipsuista, pelaajat ympäri maailmaa ruokkivat jättipottien eksponentiaalista kasvua. Liput ovat saatavilla mobiilisovelluksissa, arpajaissivustoilla tai jälleenmyyjillä kaikkialla maassa arvontailtana klo 19.30 asti.

Valitsemalla viisi numeroa väliltä 1-50 sekä pari onnentähtinumeroa 1-12, vedonlyöjät voivat osallistua voittoon. Jotkut pitävät Lucky Dipistä, satunnaislukuvalintaprosessista. Voittajat kohtaavat sekä pää- että onnentähtinumerot voittaakseen palkinnon.

Iso-Britannian pelaajien suosikki lottopelit
Maksutavat Englannissa

Maksutavat Englannissa

Käteinen ja luotto

Raha on kuningas Ison-Britannian arpajaisissa. Itse asiassa sääntelijät vaativat vuosia käteistä lottolipun tai raaputusarvan ostamiseen. Koska monet arpajaiset ovat nyt saatavilla ja monet kansalaiset ovat joutuneet jäämään kotiin pandemian vuoksi, tapa ostaa lottolippuja kehittyy.

Vaikka vedonlyöjät voivat edelleen ostaa lippuja yli 5 000 postitoimistosta ja jälleenmyyjältä eri puolilla aluetta, arpajaiset ovat nyt saatavilla myös verkossa. Camelotin sivusto tarjoaa pelaajille mahdollisuuden ostaa Daily Play-, EuroMillions-, Thunderball- ja UK Lotto -lippuja. Jos käytät Ison-Britannian pankkikorttia, voittaneet pelaajat saavat voitot hyvitetään takaisin lipun ostamiseen käytetylle maksukortille.

Suoraveloitus

Innovatiivinen maksutapa sillä National Lottery sisältää suoraveloitusvaihtoehdon. Pankkitilillä pelaajat voivat sallia kerran kuukaudessa veloituksen lottokuponkien maksamiseen. Ei lisämaksuja. Valitse vain peli. EuroMillions, Thunderball ja Lotto hyväksyvät kaikki suoraveloitusmaksut. Valitse numerot tai valitse satunnainen Lucky Dip. Valitse jokaiselle suosikkipelille arvontapäivät. Valitse jatkuva suoraveloitus verkossa.

Rekisteröitymisen ja maksutietojen antamisen jälkeen suoraveloituspelaajat ovat valmiit. Lottolipun ostojen maksaminen jatkuu automaattisesti ja jatkuvasti, kunnes pelaaja ilmoittaa National Lotterylle halustaan peruuttaa suoraveloitusvaltuutus.

Maksutavat Englannissa
Arpajaisten tulevaisuus Englannissa

Arpajaisten tulevaisuus Englannissa

Vuodesta 2020 lähtien Covid-19-pandemia on luonut tilanteen, joka pakotti kasinonkävijät sisälle. Jotkut näistä vedonlyöjistä kääntyivät arpajaisten puoleen, mikä edistää merkittävästi online-uhkapelien kasvua. Tämän seurauksena komissio tarkistaa politiikkaansa ymmärtääkseen, kuinka vastata parhaiten online-vedonlyöjien uhkapelikysyntään.

Sääntelyviranomaiset ovat jo siirtyneet kohti tiukempia pelaajien iän varmistusprosesseja. Kuten suosio lottolippujen ostaminen netistä laajenee edelleen, britit kohtaavat peliriippuvuuden rumuuden. Jotkut politiikat on tarkoitettu hillitsemään riippuvuutta niille, jotka eivät pysty itse valvomaan käyttäytymistä.

Tulevina vuosina tiukemmat määräykset voivat vaikuttaa markkinoihin, koska komissio pyrkii pitämään tiukan hallinnan brittien ja arpajaisia myyvien laitosten suojelemiseksi toteutetussa politiikassa. Suuret sakot odottavat niitä, jotka eivät noudata Britannian vedonlyöntisääntöjä. Markkinoiden potentiaalia ruokkivat britit, jotka etsivät viihdettä ja toivovat voivansa suuria rahasummia.

Arpajaisten tulevaisuus Englannissa
Ovatko lotot laillisia Englannissa?

Ovatko lotot laillisia Englannissa?

Vuonna 1993 Yhdistyneen kuningaskunnan kansallinen lottolaki asetti puitteet Englannin lottoinfrastruktuurin säätelylle. Lotto on tärkeä osa Yhdistyneen kuningaskunnan yhteiskuntaa juridisesta näkökulmasta. Vuoteen 1994 mennessä ensimmäinen arpajaiset järjestettiin marraskuussa. Lotto, joka on perustettu keräämään varoja hyviin tarkoituksiin, on kerännyt yli 35 miljardia puntaa perustamisensa jälkeen ja maksanut kuluttajille yli 59 miljardia puntaa palkintorahoja.

National Lottery Act perusti ensimmäisen kansallisen arpajaistoimiston, joka hallinnoi lottotulojen jakamista. Camelot voitti Britannian ensimmäisen arpajaislisenssin tarjouskilpailussa. Yhdistyneen kuningaskunnan kansallinen arpajaistoimisto säätelee arpajaisia vuonna 1999 perustetun kansallisen komission kautta. Vuonna 2005 parlamentti hyväksyi rahapelilain valvomaan kaikkea rahapelitoimintaa ja siirtäen vallan paikallisille viranomaisille.

Vuoteen 2006 mennessä laki tasoitti tietä Yhdistyneen kuningaskunnan rahapelikomission perustamiselle, joka otti arpajaisten sääntelytehtävät hallintaansa vuonna 2013, kun se otti vastaan National Lottery Commissionin tehtävät. Komissio suojelee kuluttajia, säätelee yrityksiä, arvioi operaattoreita ja varmistaa, että suurimmat tuotot jaetaan hyviin tarkoituksiin.

Lisensointi

Vuonna 2007 Gambling Commission myönsi Camelotille uusitun luvan arpajaisten järjestämiseen. Tarjouskilpailusta huolimatta yritys voitti kolmannen lisenssinsä vuonna 2009. Tosin sääntelyviranomaiset arvioivat lisenssin kestävän vain kymmenen vuotta. Sitä on jatkettu vuoteen 2023.

Camelotin alkuperäiset omistajat omistivat alun perin neljä sijoittajaa, mukaan lukien Fujitsu Services ja Royal Mail Enterprises, ja ovat sittemmin myyneet osakkeet Ontarion opettajien eläkejärjestelmään.

Camelotin muihin tehtäviin kuuluvat uusien lottotuotteiden markkinointi, pelien suunnittelu ja kuluttajansuojan tarjoaminen. Tunnustuksena Camelotin menestyksestä Iso-Britannia jatkaa yhtiön sopimuksen uusimista ja tunnustusta sen menestykselle välttämättömien varainkeruun toteuttamisessa elintärkeisiin tarkoituksiin, mukaan lukien vuonna 2012 Lontoon olympialaisia varten kerätty 500 miljoonaa puntaa.

Ovatko lotot laillisia Englannissa?
FAQ

FAQ

Mitä lottopelejä on saatavilla Isossa-Britanniassa?

Britit voivat pelata erilaisia lottopelejä. Lotto on suosittu Englannissa, mutta EuroMillions tavoittaa pelaajat ympäri maailmaa ja ruokkii suuria jättipottisummia. Britit valitsevat myös Instant Win -raaputusarvat, Thunderballin ja Lotto Hotpicksin. Kaikki suuret lottopelit Isossa-Britanniassa tarjoavat merkittäviä palkintoja voittajille. Panostaakseen pelaajat valitsevat haluamasi numerot toivoen, että ne vastaavat voittonumeroita jokaisessa lotossa.

Kuinka suuri osa lottotuloista jaetaan hyviin tarkoituksiin?

Yhdistyneen kuningaskunnan kansallinen lotto pitää vain 1 % lottotuloista. 95 % jaetaan lottovoittajille ja hyviin tarkoituksiin. Toimintakulujen korvaamiseen sovelletaan 4 %:a. Yhdistyneen kuningaskunnan arpajaiset ovat yksi tehokkaimmista ja tehokkaimmista arpajaislaitoksista maailmanlaajuisesti, ja se käyttää tuottoja vaikuttaakseen eri puolilla maata.

Vuonna 2017 taide-, urheilu-, kulttuuriperinnönsuojelu-, terveys-, ympäristö- ja koulutushankkeet saivat prosenttiosuuden lottotuloista.

UK National Lotteryn suosio on jyrkässä ristiriidassa sen kritiikin kanssa, jota arpajaisten kannattajat saivat arpajaisten laillistamisen alussa. Kasvua sekä kansallisesti että kansainvälisesti kiihdyttäen pelaajat jatkavat mahdollisuuksiaan voittaa suuria jättipotteja.

Jättipotit kasvavat 500 000 punnasta yli 60 miljoonaan puntaa samaan aikaan kun britit osallistuvat peliin eri puolilla maata. Tehokkaista toimintatavoistaan tunnettu komissio ja sen alihankkija Camelot ovat luoneet vankan arpajaisinfrastruktuurin, joka kerää edelleen miljoonia merkittävien julkisten ja sosiaalisten hankkeiden tukemiseen Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

FAQ